Одобрен проект от фонд „Социална закрила“ към МТСП

С решение на Управителния съвет на Фонд „Социална закрила“ към МТСП от 22.06.2018 година Сдружение „Български Червен кръст“ получи подкрепа и одобрение по проект „Ремонт на покрив на Дома за стари хора-Кърджали“.

Общата цел на проекта е да се извърши ремонт на покрива на Секторите А, В и С- публична общинска собственост, предоставени безвъзмездно от Община Кърджали за нуждите на социалната услуга „Дом за стари хора“ , след като през 2017 година управлението на Дома бе възложено отново на Областния съвет на БЧК – Кърджали за нов пет годишен период.

Реализирането на проекта ще подобри качеството на живот на възрастните хора и ефикасността на предоставените грижи и ще доведе до подобряване на жизнената среда на потребителите, ползващи услугата.

Основните дейности по проекта са:

  1. Организация и управление на проекта;
  2. Провеждане на процедура по ЗОП и сключване на договор;
  3. Изпълнение на строително- ремонтни работи;
  4. Информиране и публичност.

Проектът ще се реализира на територията на Община Кърджали в продължение на пет месеца от датата на подписване на договора за съвместна дейност № РД04-175 /03.07.2018 година. Общият бюджет на проекта е 29 924,50 лева, като 90% от него се финансират от фонд „Социална закрила“ , а останалите 10 % – от бюджета на Областния съвет на БЧК – Кърджали.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty − 7 =