Archive for септември 29, 2016

Поредно признание за Областната организация на БЧК

По време на официална церемония директорът на Областния съвет на БЧК- Кърджали Жана Чакърова-Шукерска получи тази година наградата „За гражданска доблест”, заедно с 18 –годишната Шенай Сюлейман, оказала помощ на пилота от падналия на 9 септември край село Черна скала хеликоптер.

           Отличието се връчва за втора поредна година в навечерието на Деня на Независимостта.Чакърова бе номинирана от обществения посредник на Община Кърджали Расим Муса и представители на неправителствения сектор . Според Правилника за удостояване с наградата „За гражданска доблест” номинациите се правят от граждани и представители на неправителствените организации в община Кърджали. Тази година общественото мнение се обедини около кандидатурата на Жана Чакърова-Шукерска, за приноса й в дарителските кампании на националния омбудсман Мая Манолова и на обществения посредник в Кърджали Расим Муса.

Общественият посредник Расим Муса изтъкна ролята на гражданското общество в процесите на вземане на решения на местно ниво и апелира за по-голяма гражданска активност при обществени обсъждания и отстояване на правата на гражданите.

Зам. областният управител Селвие Ахмед връчи на Жана Чакърова поздравителен адрес от името на Областния управител Илия Илиев . Директорът на Секретариата на ОС на БЧК – Кърджали дари финансовия еквивалент на високото отличие за дейността на доброволния екип 254.

20092016-1 dsc_0546 

dsc_0513  dsc_0515

  %d0%b6%d0%b0%d0%bd%d0%b0-047 dsc_0530