Archive for октомври 25, 2014

БЧК – Кърджали започна отбелязването на 100-годишния си юбилей

с пресконференция в Регионалния исторически музей в Кърджали на 23 октомври, четвъртък, от 17.30 часа. Това съобщиха от пресцентъра на Българския червен кръст. Председателят на БЧК Христо Григоров и председателят на БЧК – Кърджали д-р Тодор Черкезов ще предоставят на медиите информация за историческата дата, за трудностите и постиженията, за предизвикателствата по пътя на хуманността от учредяването на първото дружество на Червения кръст в Кърджали до днес на фона на 136-годишнината на националната организация, която се отбелязва на 25 октомври.

 23102014-Пресконф (6)  23102014-Пресконф (3)  23102014-Пресконф (6)

    Гости на Юбилейната среща бяха Председателят на БЧК – маг. фарм. Христо Григоров, Генералният директор – доц. Красимир Гигов, зам. генералните директори – д-р Славита Джамбазова и Василка Каменова и Председателят на БМЧК – Кристиян Пеняшки. Директорът на Секретариатът на ОС на БЧК – Кърджали презентира историята на областната червенокръстка организация, след което присъстващите
бяха поздравени от Председателя на БЧК, който връчи на д-р Черкезов златен медал „Български Червен кръст“ за постиженията на Кърджалийската организация.С почетни грамоти бяха отличени Община Кърджали- за ползотворното дългогодишно сътрудничество в сферата на социалните дейности, Мара Белева – най-дългогодишния доброволец на БЧК, Антония Панайотова – областен координатор на БМЧК, Селяхидин Карабашев – председател на обществения съвет за съхранение на историческата памет в Ардино, директора и председателя на ОС на БЧК – Кърджали.

Медал  Награда

 

Наградени  наградени1  23102014-Юбилейна среща (7)  23102014-Коктейл (5)